Emotiekist

Iedere doodskist natuurlijk (en) persoonlijk
Lees Meer

Workshops

Toen de oprichter van Emotiekist, Luuk Assinck, nog werkzaam was als hovenier was hij altijd al geïnteresseerd in alles wat met uitvaart te maken heeft. Nadat hij gevraagd werd het beheer van natuurbegraafplaats Het Schapenmeer op zich te nemen, werd duidelijk dat zijn passie ligt bij de uitvaart: het onderhoud van de natuurbegraafplaats, het doen van opgravingen, de ontwikkeling van nieuwe uitvaartmethoden en natuurlijk het maken van emotiekisten.

Luuk is nieuwsgierig in alles wat met begraven en de uitvaart te maken heeft en laat geen kans onbenut zijn kennis over deze onderwerpen te verdiepen. Die kennis deelt hij graag met vak- en branchegenoten en andere belangstellenden, Dat doet hij door het geven van lezingen en workshops waarin hij vertelt over:

  • het maken van kisten op een veel natuurlijke manier dan over het algemeen gedaan wordt
  • het gebruik van verbindingen van natuurlijke materialen (schroeven zijn overbodig)
  • welke type houtsoorten en de stoffen gebruikt kunnen worden bij het maken van kisten
  • de ervaringen die hij heeft met opgravingen. Wat vindt hij in oude graven en recente begravingen? Wat is het effect van begraven op op onze natuur?  Hoe gaat een opgraving respectvol te werk?

Geen nieuw hout nodig

In de workshops en lezingen maakt Luuk duidelijk dat bij het maken van kisten gebruikt hout, overtollig hout of takhout gebruikt kan worden. Hij combineert de workshops graag met een bezoek aan een natuurbegraafplaats. Als beheerder van Natuurplaats Het Schapenmeer in Vorden en regelmatig bezoeker van andere natuurbegraafplaatsen weet hij als geen andere hoe het er op een natuurbegraafplaats aan toe gaat.

,,De verbinding tussen de (overleden) mens en de natuur laten zien, dat is mijn doel,” aldus Luuk.

Praktische informatie
Workshops kunnen in groepsverband worden aangeboden of individueel. De kosten voor de workshops en lezingen zijn op aanvraag..