Skip to content

Samen een emotiekist maken

Opeens komt er vreselijk nieuws, je krijg te horen dat je ongeneselijk ziek bent. Nog nooit nagedacht over het overlijden of de uitvaart, en dan… nu moet je ineens. Wanneer de eerste acceptatie daar is, kom je toch op een moment dat je van alles wilt gaan regelen. Wat wil ik allemaal nog doen voor ik kom te overlijden, hoe ziet het overlijden er eigenlijk uit? Maar dan, wil ik begraven worden, of gecremeerd? Een kist? Of kan het ook anders?

Fijn dat je bij mij op de site bent gekomen, ik help je graag bij al deze vragen. Vanaf het moment dat het voor jou goed voelt kom ik graag bij jou aan, om elkaar samen bij de hand te nemen en samen een bijzonder proces te doorlopen. Ik help jou met al jouw vragen over het leven, de naderende dood en daarna. We kunnen samen een emotiekist maken, maar ook samen de uitvaart vast uitstippelen. Misschien heb je nog speciale wensen waarin ik jou kan bijstaan… ik ben er voor jou.

Na het overlijden kan ik ook de verzorging doen en de uitvaart begeleiden, iets wat heel bijzonder is nu wij toch al een speciale band hebben opgebouwd. Niet alleen wij twee, maar ook voor en met jouw naasten.

Opeens komt er vreselijk nieuws, je krijg te horen dat je ongeneselijk ziek bent. Nog nooit nagedacht over het overlijden of de uitvaart, en dan… nu moet je ineens. Wanneer de eerste acceptatie daar is, kom je toch op een moment dat je van alles wilt gaan regelen. Wat wil ik allemaal nog doen voor ik kom te overlijden, hoe ziet het overlijden er eigenlijk uit? Maar dan, wil ik begraven worden, of gecremeerd? Een kist? Of kan het ook anders?

Fijn dat je bij mij op de site bent gekomen, ik help je graag bij al deze vragen. Vanaf het moment dat het voor jou goed voelt kom ik graag bij jou aan, om elkaar samen bij de hand te nemen en samen een bijzonder proces te doorlopen. Ik help jou met al jouw vragen over het leven, de naderende dood en daarna. We kunnen samen een emotiekist maken, maar ook samen de uitvaart vast uitstippelen. Misschien heb je nog speciale wensen waarin ik jou kan bijstaan… ik ben er voor jou.

Na het overlijden kan ik ook de verzorging doen en de uitvaart begeleiden, iets wat heel bijzonder is nu wij toch al een speciale band hebben opgebouwd. Niet alleen wij twee, maar ook voor en met jouw naasten.

Samen Een Emotiekist Maken

Hout met een verhaal

Bij het maken van een emotiekist creëer ik grafkisten van resthout en hout met een verhaal. Daarom kijk ik samen met jou of er al bestaand hout beschikbaar is, zoals planken in een schuur of van omgewaaide bomen na een storm. Soms liggen er al jarenlang planken in een schuur te wachten op een bestemming. Door dit hout te gebruiken wordt de kist extra persoonlijk. Waarom zouden we gezonde bomen kappen als er al hout beschikbaar is dat een nieuwe betekenis kan krijgen?

Samen Een Emotiekist Maken Beschilderen

De kracht van samenzijn

Vooral tijdens moeilijke momenten kun je veel kracht halen uit samenzijn. Daarom is er de mogelijkheid om samen met vrienden of familie een emotiekist te maken. Het is een bijzondere ervaring, waarbij herinneringen worden gedeeld en de kist een tastbaar symbool van liefde en verbondenheid wordt. Elke kist vertelt een uniek verhaal, een verhaal van liefde, verbondenheid en het vieren van het geleefde leven. Neem gerust contact met mij op, ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Samen Een Emotiekist Maken

Samen bouwen aan een tastbare herinnering

Liefde voor mens en natuur staat bij Emotiekist centraal. Dit is de drijvende kracht achter elk gecreëerd stuk. Of het nu mijn handen zijn die de kist vormgeven of we samen een emotiekist maken met familie en vrienden: elke emotiekist draagt dezelfde liefde en toewijding. Samen bouwen we aan een tastbare herinnering, met de kracht van verbondenheid en respect voor zowel mens als natuur.

Die droom...

‘…Een man die mijn kist maakt van berkenhout. Berkenhout waar mijn vader vroeger vogelhuisjes van maakte…’

Met deze vraag kwam Jan in oktober 2022 bij mij. Jan en ik keken elkaar aan, ik schetste wat en wij wisten het beide… deze weg mogen wij samen bewandelen. Elkaar leren kennen, elkaar vertrouwen. Veel gelachen, veel gehuild en mooie gesprekken hebben wij samen gehad, en langzaam ontstond meer en meer zijn kist, zijn laatste huis. In het proces kwam ook zijn uitvaart veel ter sprake, iets waar Jan al veel mooie ideeën over had en wat wij samen hebben uit gekristalliseerd. ‘Luuk…., een levenszon voor bij mijn opbaringen, zodat mijn levensverhaal daarin opgehangen mag worden, en een hart van berkenhout, iets wat mijn liefde mag laten zien…’. Hoe mooi.

Jan was langzaam steeds meer afscheid van dierbare mensen aan het nemen, en van het leven. Samen zouden we nog een borrel drinken op zijn leven en onze band die is ontstaan. Die borrel hebben wij in zijn leven helaas niet meer samen kunnen drinken. Na het overlijden stond zijn vriendin voor mijn deur… met een borrel… en ze vertelde mij: ‘Ik droom al een tijdje over Jan en jou. Hij vraagt telkens of ik jou de borrel wil brengen.’

Proost goede vriend, bedankt voor dit dierbare contact, het ga je goed 🍀🍀

‘…Een man die mijn kist maakt van berkenhout. Berkenhout waar mijn vader vroeger vogelhuisjes van maakte…’

Met deze vraag kwam Jan in oktober 2022 bij mij. Jan en ik keken elkaar aan, ik schetste wat en wij wisten het beide… deze weg mogen wij samen bewandelen. Elkaar leren kennen, elkaar vertrouwen. Veel gelachen, veel gehuild en mooie gesprekken hebben wij samen gehad, en langzaam ontstond meer en meer zijn kist, zijn laatste huis. In het proces kwam ook zijn uitvaart veel ter sprake, iets waar Jan al veel mooie ideeën over had en wat wij samen hebben uit gekristalliseerd. ‘Luuk…., een levenszon voor bij mijn opbaringen, zodat mijn levensverhaal daarin opgehangen mag worden, en een hart van berkenhout, iets wat mijn liefde mag laten zien…’. Hoe mooi.

Jan was langzaam steeds meer afscheid van dierbare mensen aan het nemen, en van het leven. Samen zouden we nog een borrel drinken op zijn leven en onze band die is ontstaan. Die borrel hebben wij in zijn leven helaas niet meer samen kunnen drinken. Na het overlijden stond zijn vriendin voor mijn deur… met een borrel… en ze vertelde mij: ‘Ik droom al een tijdje over Jan en jou. Hij vraagt telkens of ik jou de borrel wil brengen.’

Proost goede vriend, bedankt voor dit dierbare contact, het ga je goed 🍀🍀

Emotiekist Samen Een Emotiekist Maken

Jan is afgelopen maart overleden, dit verhaal is in toestemming van zijn familie opgesteld.

Back To Top