Emotiekist

Iedere doodskist natuurlijk (en) persoonlijk
Lees Meer

Samen een emotiekist maken

Als iemand ziek is en weet dat hij* komt te overlijden, biedt Emotiekist de mogelijkheid voor familie en/of vrienden
samen met ons een persoonlijke en duurzame kist te maken.

In zo’n geval coördineert Emotiekist  het proces. Wij overleggen samen waar de kist gemaakt gaat worden, wie er meehelpen en hoe de kist er uit moet gaan zien. Ook kijken we of er hout voor de kist of handvatten van de kist beschikbaar is. Soms heeft degene die komt te overlijden nog ergens planken in de schuur liggen liggen die we kunnen gebruiken. Dat maakt de kist persoonlijker. Het liefst gebruiken we afvalhout, bijvoorbeeld van omgewaaide bomen. Natuurlijk kunnen familieleden en vrienden die meewerken aan de kist ook zelf hout meenemen. Wij zorgen voor het benodigde gereedschap, de organisatie, de planning en de aansturing.

Aankleding
Voor de aankleding van de kist zijn diverse mogelijkheden. Zo kan de kist kan bijvoorbeeld  beschilderd worden met een natuurlijke verf en bekleed worden met een door nabestaanden uitgekozen natuurlijke stof. Ook kunnen er teksten op geschreven of in gebrand worden.

Weet je dat je einde nadert, maar laat je de kist of baar liever door ons in onze eigen werkplaats maken, aan de hand van jouw eigen ontwerp of op jouw aanwijzing? Ook dat kan, uiteraard.

 * geldt hij, zij of hen

 

 

 

Kosten
De gemiddelde prijs van een kist is € 850,-. Onze kisten worden allen van duurzame materialen gemaakt
en zijn daarom te gebruiken bij crematies, begrafenissen en natuurbegrafenissen.

Spreken onze diensten u aan?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op
en geef uw wensen aan ons door