Emotiekist

Iedere doodskist natuurlijk (en) persoonlijk
Lees Meer

Inspiratiekisten

Zo persoonlijk als mogelijk is en duurzaam gemaakt van hout dat toevallig nog ergens in een schuurtje ligt, van bomen die bij een storm omgewaaid zijn, met takken uit de tuin van de overledene of de nabestaanden en met houten duvelverbingen.

Inspiratie kisten
De doodskisten die Emotiekist maakt, worden omdat ze zo duurzaam gemaakt worden veel gebruikt bij natuurbegrafenissen. Dat is niet voor niets. Wij houden van de natuur. Wij houden van natuurlijk. Maar we houden ook van mensen. Dat komt samen in de kisten die we maken: zo persoonlijk als mogelijk is en duurzaam gemaakt van hout dat toevallig nog ergens in een schuurtje ligt, van bomen die bij een storm omgewaaid zijn, met takken uit de tuin van de overledene of de nabestaanden en met houten duvelverbingen.

We gebruiken duvelverbindingen die zo stevig zijn dat schroeven overbodig zijn en omdat ze de bodem niet vervuilen. Voor de beschildering gebruiken we natuurlijke inkt en voor de bekleding natuurlijke stoffen zoals linnen, biokatoen, eucalyptus of hennep.

Wanneer de nabestaanden liever niet zelf de kist beschilderen, dan kan Suzanne Verhaaf van Rouwtroost dit doen. Zij maakt op aanwijzing van de nabestaanden of degene die komt te overlijden fraaie natuurlijke beschilderingen.

Hieronder ziet u een aantal van de kisten die wij gemaakt hebben. Elke kist of baar is uniek, en achter elk product zit zijn eigen verhaal.

Inspiratie urnen
Naast de kisten en baren kunnen wij ook een urn naar wens maken. Heeft u een idee voor een urn, bespreek dit gerust met ons.

Hieronder ziet u een aantal urnen die wij gemaakt hebben. Elke urn is uniek, en achter elk product zit zijn eigen verhaal.

Inspiratie

Doe inspiratie op en stel uw eigen wensen samen

Spreken onze diensten u aan?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op
en geef uw wensen aan ons door